در برخی موارد، جای زخم یا التهاب ناشی از جراحی لاغری ممکن است راه ارتباطی معده و روده را باریک و تنگ کند. این تنگ شدگی معمولا ۴ تا ۶ هفته پس از جراحی لاغری اتفاق می افتد و کمتر از ۵ درصد از بیماران به آن مبتلا می شوند. بیمارانی که به این تنگ شدگی مبتلا می شوند، قادر نخواهند بود مانند قبل مایعات و غذا مصرف کنند. در این موارد ممکن است مشکوک به انسداد روده باشند.
این انسداد زمانی اتفاق می افتد که کل یا قسمتی از روده کوچک یا بزرگ بسته شود. این انسداد مانع عبور طبیعی غذا، مایعات و گاز ها از داخل روده شده و ممکن است با درد شدید و منقطع همراه باشد.
این انسداد می تواند جزئی و کلی باشد. انسداد جزئی روده می تواند بدون جراحی درمان شود اما اکثر انسداد های کلی نیاز به جراحی روده دارند.
تشخیص انسداد روده از طریق آزمایش یا معاینه فیزیکی انجام می شود.
درمان به موقع این انسداد برای جلوگیری از بروز عوارض آن بسیار ضروری است. عوارضی از قبیل:
اگر روده ی شما به حدی مسدود شده باشد که هیچ غذایی نتواند از آن عبور کند شما به درمان فوری نیاز دارید. درمان انسداد روده از روش های مختلفی انجام می شود که دو مورد از آنها به شرح زیر است:
اگر انسداد کامل باشد، بیمار برای درمان در بیمارستان بستری و جراحی می شود. در صورتی که ویژگی های لازم برای انجام جراحی را داشته باشید، ممکن است طی جراحی کل محل انسداد برداشته شود. همچنین جراح ممکن است بافت هایی که در اثر نرسیدن خون مرده اند، را بردارد.
در برخی موارد که انسداد ناشی از تنگ شدگی روده می باشد، پزشک ممکن است با استفاده از یک لوله بلند به نام آندوسکوپ، استنتی فی درون روده قرار دهد تا آن را گشاد کند. برخی افراد تنها به یک استنت برای بهبود انسداد خود نیاز دارند اما برخی دیگر پس از بهبودی از استنت، نیاز به انجام جراحی نیز دارند.
سخن پایانی
گذشته از مزایای فراوان و غیر قابل انکار جراحی چاقی، انسداد روده یکی از عوارض بلند مدت جراحی های لاغری مثل ( اسلیومعده،بای پس معده) می باشد.البته بیمار در صورت رعایت تمام دستورالعمل های متخصص جراحی لاغری، به احتمال زیاد دچار این عوارض نخواهد شد و احتمال بروز مشکل ذکر شده بسیار پایین می باشد. بیماران باید در تصمیم خود حتما این مورد را در نظر گیرند. برای اطلاعات بیشتر همچنین هزینه جراحی چاقی با پوشش بیمه تکمیلی یا بیمه پایه به سایت dranbara.com سر بزنید
درباره این سایت