مفاصل ما وزن بدن را تحمل می کنند. هر چه وزن بدن بیشتر باشد، عملکرد صحیح مفاصل دشوار تر می شود. تغییرات جزئی در وزن بدن می تواند تاثیر فراوانی بر درد های مفصلی از جمله زانو درد داشته باشد.
محققان در مطالعه ای درباره ی ارتباط تغییرات شاخص توده بدنی(BMI) و زانو درد که به روی ۵۹۴ خانم طی ۱۴ سال انجام شد، دریافتند که افرادی که BMI بالاتری دارند، بیشتر مستعد زانو درد هستند. طبق تحقیق دیگری افرادی که BMI آنها بالاتر از ۲۷ باشد سه برابر افراد دیگر مستعد آرتروز زانو هستند.
برای اکثر بزرگسالان BMI ایده آل بین ۱۸.۵ تا ۲۴.۵ تعریف شده است.
برای کودکان و نوجوانان که بین ۲ تا ۱۸ سال هستند، سن و جنسیت نیز علاوه بر قد و وزن در محاسبه BMI دخیل می باشند.
کاهش هر کیلو وزن می تواند فشار مفصل زانو را تا ۴ کیلو در هر قدم کاهش دهد. ۵ کیلوگرم وزن کم کنید تا فشار ۲۰ کیلوگرم از روی زانوهایتان برداشته شود.
ورزش های مفید برای افراد چاق شامل پیاده روی (حتی برای چند دقیقه) دوچرخه سواری و ورزش های قدرتی برای ساختن عضله می باشد.
تحقیقات نشان داده اند که ورزش و کاهش وزن می تواند درد را تا ۲۵ درصد کاهش دهد. ممکن است در آغاز روند کاهش وزن و انجام ورزش، مفصل ها با افزایش درد روبه رو شوند اما اگر به آرامی مدت زمان ورزش و تحرک را افزایش دهید، درد کاهش پیدا می کند.
حتی پس از رسیدن به وزن ایده آل هم باید تغذیه سالم و ورزش را در برنامه خود داشته باشید تا بتوانید وزن به دست آمده را حفظ کنید. رژیم غذایی سریع تاثیر منفی بر سلامتی فرد دارند
در صورتی که مشکل یا بیماری جدی دارید و یا حس می کنید ورزش به قسمت خاصی از بدنتان آسیب وارد می کند قرص های لاغری و جراحی لاغری نیز می تواند برای درمان چاقی مفرط مفید واقع شود عمل اسلیو معده پرطرفدارترین و بهترین عمل جراحی لاغری به حساب می آید
اگر از متقاضیان یا کاندیدای جراحی چاقی هستید،می توانید به بهترین متخصص جراحی لاغری در تهران مراجعه کنید.
درباره این سایت