حدود ۸۵ درصد از افرادی که به آپنه خواب مبتلا هستند، از چاقی رنج می برند. جالبه که، این اختلال در ۲۵ درصد از مردان و نزدیک به ۱۰ درصد از ن رخ می دهد. همچنین این بیماری ممکن است همه گروه های سنی را درگیر کند ولی اکثرا در افراد بالای ۴۰ سال و دارای اضافه وزن رخ می دهد.
اکثر بیماران ۵۰ تا ۸۰ درصد از وزن اضافی خود را طی ۱۸ تا ۲۴ ماه پس از لاغری با جراحی کم می کنند. با کاهش وزن بیماران پس از جراحی لاغری، بافت چربی اطراف مجرای تنفسی کاهش می یابد و همین امر مانع انسداد مجرای تنفسی در هنگام آپنه خواب خواهد شد.
تا یک سال پس از جراحی لاغری، آپنه خواب در ۸۰ تا ۸۵ درصد از بیماران بهبود یافته و می توانند استفاده از دستگاه cpap خود را قطع کنند. این دستگاه نوعی پمپ هوا است که مانع از بسته شدن نای در طول خواب می شود. همچنین حفظ وزن کاهش یافته برای بیمارانی که به آپنه خواب مبتلا هستند ضروری است. آپنه این افراد با افزایش میزان کمی وزن دوباره عود می کند همچنین جراحی لاغری موجب کاهش ۳۰ تا ۴۰ درصدی از مرگ های ناشی از آپنه خواب می شود.
به طور کلی با استناد به ۶۹ مطالعه ای که روی ۱۳۹۰۰ بیمار انجام شد، می توان نتیجه گرفت که آپنه خواب در حدود ۷۵ درصد از بیماران پس از جراحی لاغری بهبود یافته است در واقع، انواع جراحی های لاغری مثل عمل اسلیو ، بای پس معده و حلقه قابل تنظیم معده قادرند آپنه خواب را نیز مانند سایر بیماری های مرتبط با چاقی درمان کنند.
اگر شما هم از رژیم و ورزش جوابی نگرفته اید و به فکر عمل چاقی هستید حتما برای تصمیم گیری به جراح لاغری مراجعه کنید .
درباره این سایت